Az utolsó szalmaszál…

Az utolsó szalmaszál…

2019, február 16. Off By Nagykanizsai Futsal Club

Ebbe kell kapaszkodnunk, mivel pénteken este vereséget szenvedtünk a TFSE vendégeként.
Érdekes mérkőzés volt… Akik a helyszínen szurkoltak, először magukba roskadhattak, aztán egy kis ideig a menyországban érezhették magukat, majd ismét a pokol…

Az őszi meccsen is nagy volt a harc. Fotó: Kiss Florentin

A meccs érezhetően feszültebb légkörben kezdődött, ami nem csoda, hiszen a tét adott volt. Pont(ok) vagy a reménykedés.
Nagy várakozás övezte a találkozót és ezért is volt rendkívül fájó, hogy már az első percben megszerezte a vezetést a TFSE (0-1).
Még érezhetően nem tudtuk rendezni a sorokat, amikor Szőke Richárdnak másodszor is a hálóból kellett kivennie a labdát a középkezdéshez. A második percben jártunk… (0-2).
Ezután már nem csak testben voltunk jelen a mérkőzésen és felvettük a tempót, többször is veszélyeztettünk. Gólt mégis a TFSE szerzett a 13. percben egy kontra után (0-3).
Három perccel később azonban egy szép akciót vezettünk, de a lövést hárította Németh Gábor Bálint. Apró szépség hiba, hogy nem ő a “tesisek” kapusa, így piros lapot kapott, Horváth Elemér pedig értékesítette a jogosan megítélt büntetőt. (1-3) Ez volt a remény a félidő vége előtt, hogy igenis meg tudjuk csinálni és pontot szerezhetünk Budapesten.
Az öltözőben sikerült felpörögnünk és egy összeszedettebb csapat kezdte meg a második játékrészt. Gyakorlatilag ott folytattuk, ahol abbahagytuk.
Kollár Péter egy szép lövéssel visszahozta csapatunkat a meccsbe (2-3), majd Pesti Attila révén a 30. percben egyenlítettünk! (3-3)
Itt már talán mindenki azt gondolta, hogy ezt nem lehet innen elbukni, de gyakorlatilag nem volt idő arra, hogy a szurkolók sokáig örüljenek, mert rögtön jött a válasz a házigazdától (3-4).
Változtatni kellett és vészkapus játékra váltottunk, de ez számunkra nem hozott eredményt, viszont a TF-nek igen, akik üres kapura gurították be az ötödik találatukat egy labdavesztésünket követően (3-5).
Fél perccel a vége előtt a hatodik hazai gól már csak a “kegyelemdöfés” volt a kanizsai szívekbe (3-6). Ez a végeredmény.
A meccs és ezzel együtt az esély is elszállt, hogy önerőből “kvalifikáljuk” magunkat a felsőházba.

TFSE – Nagykanizsai FC 6-3

Hétfőn rendezik a többi meccset, de számunkra csak a PTE – REAC és a PAFC – Airnergy FC találkozók a fontosak. Korábban ITT írtunk arról, hogy milyen eredmények esetén ünnepelhetünk felsőházat. Egy biztos, nincs a saját kezünkben a sorsunk.
A meccs “elment”, maradt a számolgatás, a reménykedés és az a bizonyos utolsó szalmaszál…