Az ELTE is kipipálva, a negyedik helyről várjuk a folytatást

Az ELTE is kipipálva, a negyedik helyről várjuk a folytatást

2019, január 29. Off By Nagykanizsai Futsal Club

Hétfőn este közel teltház várta, hogy csapatunk az előzetes várakozásoknak megfelelően legyőzze az ELTE-BEAC csapatát az alapszakasz 19. fordulójában.
Nagyon nehéz meccsnek ígérkezett az összecsapás és akár a helyszínen szurkolók vagy a képernyők előtt ülők is megbizonyosodhattak arról, hogy a fővárosi csapat valóban többet tud annál, mint amit a tabellán elfoglalt helyezése mutat.
Sokáig nem is találtuk a fogást az egyetemistákon, de Losonczy Máté gyönyörű egyéni akció után tálalt Horváth Elemér elé, aki megszerezte a vezetést. (1-0)
Sokáig úgy tűnt, hogy a félidőben már nem változik az eredmény, de ekkor szinte a “semmiből” egyenlített az ELTE egy labdavesztést követően, így 1-1 állásnál mehettek pihenőre a felek.
Mindannyian bíztunk abban, hogy a szünetben majd Bagó Gábor rendezi a sorokat, de a második félidő első percében szinte a középkezdésből gólt lőtt az ELTE. Mi kicsit az öltözőben maradtunk. (1-2)
Ezután már egy sokkal tüzesebb és összeszedettebb Kanizsát láthatottak a drukkerek és egy támadás végén ismét Losonczy Máté volt a főszereplő, aki lecsapott a kapu előtt egy locsorgó labdára és egyenlített (2-2).
Továbbra is támadásban maradtunk és sokáig hiába próbálkoztunk lövésekkel, szinte mindegyiket blokkolni tudták az “eltések”. Egy szabálytalanságot követően Horváth Elemér állt a labda mögé és talán a legtöbben passzra számítottak ő elemi erővel a kapu közepébe bombázott, az ellenfél kapusa, Sajben tehetetlen volt. Bomba góllal ismét vezettünk (3-2).
A találkozó hátralévő részében gól már nem esett, de több kanizsai játékos igen, amivel az ELTE a hajrához érkezve összeszedte az 5. faultot is, így igencsak nehéz helyzetben voltak. Vészkapussal próbálkoztak, de ez sem hozott eredményt, így ha nehezen is, de nyertünk!

Nagykanizsai Futsal Club – ELTE-BEAC (1-1) 3-2
Zsigmondy Sportcsarnok, 200 néző

Késő este jött a hír, hogy kikapott a Maglód és a TFSE is, így egyet előre lépve a 4. helyről készülhetünk az Érd elleni meccsre, kettő pontra lemaradva a Maglódtól, akikkel szintén találkozunk még Nagykanizsán…