Az éllovashoz látogatunk – ellenfélnéző

2019, január 17. Off By Nagykanizsai Futsal Club

A Piliscsabai AFC vendégei leszünk a bajnokság 18. fordulójában. A meccset Esztergomban rendezik a Pézsa Tibor Városi Sportcsarnokban, ahol a PAFC eddig 100%-os 7 meccsen 7 győzelemmel.
A pilisiek ősszel rendkívül magabiztosan szerepeltek, a feljutás elsőszámú esélyesei voltak. Decemberben azonban aggasztó hírek érkeztek, többek között fizetési problémákról és távozni akaró játékosokról…
Azóta már tudjuk, az információk igaznak bizonyultak, mindhárom légiós búcsút intett az éllovasnak. Sokan kíváncsian várták a PAFC első idei meccsét, hogy milyen lett az átformálódott együttes. Messzemenő következtetéseket nem szabad levonni, de az több mint furcsa, hogy a korábban nagyszerűen szereplő pilisi alakulat a TFSE vendégeként a 31. percben már 8 nullás hátrányban volt…
Valami nagyon nincs rendben a PAFC háza táján, amiről a honi futsal troll oldala, a Trollfutsal ezt írta:

“Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy „sikeres” vállalkozó, aki már többször is mert nagyot álmodni imádott sportágunkban, igaz annak néhány csapat már áldozata lett, sok-sok játékossal egyetemben. Történetünkben nevezzük őt Pinocchionak (magyar hangja k.lászló). Pinocchio becsületére legyen mondva, nem adta fel, és sokadjára nyáron ismét megpróbálta, a jól bevált módszerrel. Merjünk nagyot ígérni, a majd lesz valahogy, de az sem baj, ha nem lesz alapon. Nem számít, hogy mi lesz a becsapott, naiv fiatalemberekkel, majd ismét következmények nélkül tovább áll, talán egyedüliként, aki jól járt, tetemes tartozást hagyva maga után…
De szerencsés a mi kis Pinocchionk gazdája, a nagy Jepetto, hiszen van kire mutogatnia, hogy a kis Pinocchio ígért meg minden földi jót, ő csapott be mindenkit, és egy személyben ő a felelős. És annak nem kell felelősséget vállalni, aki megengedte neki, hogy kontrol nélkül garázdálkodhasson, és emberi sorsokat nehéz helyzetbe hozzon. Ezt a legkönnyebb, hárítani, majd még egyet belerúgni erőből, a földön fekvő játékosokba, akik kiszolgáltatott helyzetbe kerültek. Hiszen nem elég, hogy tartoznak nekik több havi, jelentős összeggel, még eligazolni sem tudnak, mivel Jepetto kihasználja a téli átigazolási szabályokat, és keresztbe tesz, ahol tud.
És mit tudnak tenni a kiszolgáltatott játékosok? Nem sok mindent, talán annyit, hogy figyelmeztetnek másokat, hogy ne járjanak úgy, ahogy ők jártak, mert a mese legszomorúbb tanulsága, hogy ezt ma meg lehet tenni Magyarországon, mindenféle következmény nélkül, és valószínűleg nem is utoljára.”

Ezeket a sorokat olvasva talán sokan legyintenek, hogy sima meccs vár ránk, de ez a legrosszabb következményekkel járhat.
A jelenlegi éllovas a légiósok távozásával sem gyengült annyit, hogy bárki félvállról vegye. Nekünk sem szabad, sőt maximálisan koncentrálva, nagy akaraterővel és álazattal kell Esztergomban is pályára lépni!
Január 21., 20:30: PAFC – NFC