Anglia legyőzésével kezdtük a VB selejtezőt

Anglia legyőzésével kezdtük a VB selejtezőt

2019, október 25. Off By Dominik Zsolt

Turzó József első tétmérkőzésén válogatottja 3-0-s győzelmet ért el Angliával szemben a futsal-vb selejtezőjének első játéknapján.


Remekül kezdett futsalválogatottunk az olaszországi tornán, és már a második percben vezetéshez jutott: Horváth Norbert szerzett labdát a bal szélen, ahonnan a hosszú oldalra passzolt. Ott Nagy Imre érkezett és az üres kapuba gurított (1–0).

A kapott gól után igyekeztek feljönni az angolok, de igazán veszélyes helyzeteket nem tudtak kialakítani. A magyar csapat birtokolta a labdát és a több kapura lövés is a mi nevünk mellett szerepelt. Ennek meg is lett az eredménye, a 10. percben Horváth Szabolcs egyéni akciója következett: egy szép csel után kilenc méterről a kapuba lőtt (2–0).

A második félidőben kevesebb támadást tudtunk végigvinni, de ellenfelünk játéka sem fenyegetett egyenlítéssel.

A hajrában az angolok öt a négy elleni játékkal próbálkoztak. Dróth Zoltán jó öt perccel a vége előtt saját térfélen szerzett labdával állította be a 3–0-s végeredményt.

Turzó József szövetségi kapitány: “Óriási élmény volt először tétmeccsen a válogatott kispadján ülni. Sokat dolgoztak a fiúk és nagy dolog, hogy nemzetközi mérkőzésen nem kaptunk gólt. Nem volt tökéletes a játékunk, van még hova fejlődni, de az eredménynek örülünk. Büszke vagyok a játékosokra. Előzetesen is úgy számoltunk, hogy ezt a találkozót hoznunk kell és az igazi vizsgamunkánk holnap lesz Fehéroroszország ellen – velük lesz nagy a harc a csoport második helyéért”

Magyarország – Anglia 3-0 (2-0)
Világbajnoki selejtező
Eboli, Olaszország
Vezette: José Cardoso Santos – Antonios Adamopoulos – Costas Nicolaou

Magyarország: Alasztics – Komáromi, Nagy I, Horváth N, Rábl
Csere: Varsányi, Sásdi, Dávid, Horváth Sz, Pál, Vas, Dróth, Hajmási, Siska
Edző: Turzó József

Anglia: Croft – Rexha, Palfreeman, Raoni Medina, Wallace
Csere: Sims, Goldstein, Dickson, Reed, Davis, Bettson, Webb, Ward, Rooke
Edző: Michael Skubala

Góllövők: Nagy I 2. perc, Horváth Sz 10. perc. Dróth 38. perc

A csoport másik mérkőzésén Olaszország – Fehéroroszország 3-3

A 9. percben már 3-0-ra vezettek a fehéroroszok, de az olaszok hosszú hajrával döntetlenre mentették a meccset, Merlin 40. percben szerzett góljával. Hogy örüljünk-e ennek az eredménynek, vagy ne, azt a mai mérkőzés dönti el. Kétségtelen, hogy a fehéroroszok ezzel az eredménnyel bizonyították, hogy nagyon erős csapatról van szó, de reméljük, hogy a tegnapi nagy csata sokat kivett belőlük, és meg tudjuk lepni őket.

A további program:
Október 25.
16:00 Fehéroroszország – Magyarország
19:00 Olaszország – Anglia

Október 27.
16:00 Magyarország – Olaszország
20:30 Anglia – Fehéroroszország

Forrás: futsalhungary.hu