A nagykanizsai Seedback készíti az indulót!

A nagykanizsai Seedback készíti az indulót!

2020, október 13. Off By Dominik Zsolt

A KANIZSA FUTSAL Kft. még tavasszal írt ki pályázatot a Nagykanizsai Futsal Club indulójának elkészítésére. A győztes a kanizsai Seedback nevű formáció lett, akik már javában dolgoznak a “művön”.
Varga Ferenccel, a csapat vezetőjével készített interjút a kanizsafutsal.hu.

A Seedback készíti a Nagykanizsai Futsal Club indulóját. Mit jelent számotokra ez a lehetőség?
– Sok mindent. De legfőképpen új kapcsolódási pontot a zenekar és a zene iránt érdeklődők között. Új embereket érhetünk el. Új arcunkat mutathatjuk meg. Kicsit ki is kellett lépni a komfortzónánkból, hiszen figyelni kellett a dal céljára is. Nem csak azoknak szól, akik már ismernek minket. Nem egy eddig megszokott Seedback dal készült. Több szempontból sem. Sokan vártak már tőlünk magyar szöveget. Most eljött ennek is az ideje. Az sem mellékes, mivel a zenekar jelenleg baráti zenekarból lízingeli az énekest, hogy talán az új, szélesebb ismertség meghozza az állandó, saját énekest, akit keresünk.

Még a nyár folyamán lehetett pályázni a klub indulójának az elkészítésére. Milyen dalra gondoltatok?
– Mindenképp erőteljes, dinamikus dalban gondolkodtunk. Az eddigi hangzáshoz képest sokkal keményebb, sokkal rockosabb lett. Erősen gitárcentrikus, de azért ott vannak az elektronikus hangzások is a háttérben. Egy induló nem lehet pop dalocska!

Hogy zajlik az alkotási folyamat?
A többiek szerint diktatórikusan, pedig csak totalitárius autokratizmus van… Nálunk először a zene készül el. Sokszor csak egy apró témából kiindulva, ami valahogy beleeszi magát a hallójáratainkba. Egészen addig gyúrjuk, amíg a dal teljes felépítése is kialakul. Utána jön a szöveg. Aztán próbák, ameddig el nem tudjuk játszani vállalható szinten.

Mik azok az “elemek” amik egyedivé teszik majd a dalt?
– Ezt a dalt az “elemek” összessége teszi egyedivé. A hangszerelés például nagyon fontos. Az adja meg egy zenekar, egy dal, egy produkció ízét. Ebben a dalban persze lesz még egy különlegesség. Elhangzik benne a futsal csapat szurkolóinak “csatakiáltása”. Ha sikerül a végleges verzióhoz összehozni, szeretnénk, ha ezt ők maguk “üvöltenék”. Ezt még meglátjuk.

Korábban zenéltetek több alkalommal Nagykanizsán, és készült olyan videóklip, ami a kanizsai egyesületeket “mutatja” be. Mit jelent számotokra Nagykanizsa?
– A bázist. A gyökeret. A kiindulási pontot. Az első próbálkozásokhoz kapott biztató lendületet. Nyilván cél az, hogy messzire eljussunk, de építkezni az alapoktól kell. Egy zenekar a gyerekbetegségeit otthon küzdje le! Aztán stabil háttérrel lehet menni előre.

Mikor hallhatják a szurkolók először a dalt?
– A demo verziót akár most is hallhatnák, de mi a véglegesen mixelt és masterelt dalt szeretnénk szélesebb körben bemutatni. Ehhez még kell dolgozni egy kicsit. Bízunk benne, hogy mihamarabb elkészülünk vele.

Élőben is tervezitek majd bemutatni?
– Igen. Ha minden a tervek szerint megy, akkor a Kanizsa Aréna megnyitóján, a futsal csapat “otthonában” begyújtunk kicsit a hangulatnak vele. Reméljük, addigra lehet majd rendes létszámú rendezvényeket tartani.

Seedback
Alapítva: Nagykanizsa, 2015

https://www.facebook.com/Seedbackband/about
A Seedback egyik legismertebb zenéje