“A legfontosabb, hogy a szurkolók boldogok legyenek” – interjú Szakmeiszter Jánossal

“A legfontosabb, hogy a szurkolók boldogok legyenek” – interjú Szakmeiszter Jánossal

2019, július 31. Off By Dominik Zsolt

Szakmeiszter János ott volt a csapatunk első hivatalos mérkőzésén, a kezdetek óta a Nagykanizsai Futsal Club kirobbanthatatlan tagja. Az elmúlt két idényben a csapat legeredményesebb góllövője volt.

Sikeres idényen vagy túl a csapattal. Egyénileg is sikernek könyvelted el?
– Igen hál’ Istennek az első másodosztályú idényben nagyon jól szerepeltünk, de jobban is végezhettunk volna, ha így utólag visszatekintek az évre. Egyénileg is nagy sikernek könyvelem el, mert két éve futsalozom és az első év után egyből feljutottunk NB2-be. Egyébként úgy gondolom, hogy sokkal több van a csapatban ,és bennem is.

Összesen 29 találattal a csapat házi gólkirálya voltál az előző szezonban. Az új évadban mik a célok?
– Annak örülök, hogy ennyi gólt sikerült szereznem, de hangsúlyozom ez csapatmunka volt. Az új évadban még több góllal szeretném segíteni az együttest, hogy a felsőházba kerüljünk az alapszakasz végén.

Ritkán lehet szabályosan megállítani.
Fotó: Gergely Szilárd

Mennyire bírod a nagypályás foci és a futsal okozta kettős terhelést?
– Őszintén bevallva, a kettőt együtt nem egyszerű csinálni, az egész szezon során nagy a terhelés, főleg úgy, hogy dolgozom is mellette… Én a futsalban nagyobb jövőt látok, nemcsak egyénileg, hanem Nagykanizsa szempontjából is, ezért a nagypálya háttérbe szorult nálam és a közeljövőben majd a szülő falum csapatában szeretném abbahagyni a labdarúgó pályafutásomat.

Futsalban maradsz nálunk, de hogy alakul a jövőd nagypályán?
– Nagy változás most nem lesz, ami a futsalt illeti, Nagykanizsán maradok, és egyenlőre nagypályán sem váltok, továbbra is Semjénházán játszom a megyei I. osztályban.

Télen több csapat is csábított, többek között a bajnok Győr is komolyan érdeklődött. Miért maradtál végül Kanizsán?
– Valóban voltak érdeklődők, aminek örülök, de konkrét megkeresés nem volt. Az igazság az, hogy nehezen válnék meg a Nagykanizsától, mert szeretek itt játszani, főleg a szurkolótáborunk előtt, amelyik a legjobb és amilyen csak nekünk van az országban!

A 2018/2019-es szezonban összesen 29 alkalommal mattolta a kapusokat.
Fotó: Szakony Attila

A kezdetek óta itt játszol. Miben látod a csapat erősségét?
– Itt kezdtem el futsalozni és ez egy nagyon összetartó közösség már a kezdetek óta. A csapat erősségét abban látom, hogy sokakkal nagypályán és a városi kispályás bajnokságban is együtt játszottunk az elmúlt években és jól ismerjük és tiszteljük egymást. Emellett még nagyon fontos, hogy van egy olyan edzőnk, akitől mindig nagyon sokat tanulhatunk. Neki köszönhető, hogy tavaly NBI-es rutinnal rendelkező játékosokat sikerült Kanizsára csábítani, akikkel az első pillanattól megvolt az összhang a pályán és az öltözőben is.

Egyre több gyerek választja a futsalt a városban. Szerinted a futsal és a labdarúgás jól kiegészíti egymást?
– Örömmel látom, hogy egyre többen kezdenek el nálunk játszani. Szerintem nagyon hasznos a futsal, mert technikailag nagyon sokat lehet fejlődni, ami az alapja a focinak. Az elmúlt időszakban nagyon sok nagypályás csaaptnál észre vehető volt, hogy a heti edzések közé próbálják valamilyen formában beépíteni a tipikus futsalos gyakorlatokat. Minél kisebb korban kedzi el valaki a futsalt, annál komplexebb és technikásabb játékos válhat belőle később.

Egység a pályán és az öltözőben is.
Fotó: Kiss Florentin

Mivel lennél elégedett az új idény végén? Egyénileg és csapat szinten is?
– Csapatszinten a felsőházi helyek valamelyikével már elégedett lennék. Egyénileg szeretnék még többet fejlődni, szeretném megmutatni a szurkolóknak, a szakmai stábnak és magamnak is, hogy még többre vagyok képes. Emellett azt tűztem ki célul, hogy több gólt lőjjek, mint az előző idényben. Az egyéni célok mellett a legfontosabb, hogy a szurkolók boldogok legyenek és minden kanizsai büszke legyen a Nagykanizsai Futsal Clubra!