A hazai közönség is segít nyerni

2019, május 14. Off By Lendvai Bia

Kétszer is találkozott csapatunk az ELTE-BEAC játékosaival az elmúlt napokban. Pénteken az április 1-jén elmaradt mérkőzésünket pótoltuk, ami 3-3-as döntetlennel végződött. Nagy lendülettel folytattuk a küzdelmet az egyetemisták ellen hétfőn, ahol hazai pályán fogadtuk őket.

Nem unatkozott a közönség egy pillanatig sem, ugyanis folyamatosan indították a támadásokat a csapatok, sőt Szakmeiszter Janónak köszönhetően a 2. percben már meg is szereztük a vezetést. (1-0)
Az ELTE sem tétlenkedett, gyorsan szerettek volna válaszolni. Igyekezetüket Szakmeiszter Ádám jól hárította, azonban a visszapattanó labdába rosszul lépett bele Szalai Dani, így öngólt ítélt meg Vass István játékvezető. (1-1)
Nem kellett sokat várni a következő találatra sem, hiszen Losonczy Máté bravúrjának köszönhetően ismét vezetett csapatunk. (2-1)
Tovább folytatták a támadást a Pest megyeiek, aminek következtében a 7. percben egyenlítettek (2-2), de a 8. percben is gólt tudtak rúgni. (2-3).
Ekkor kért időt Bagó Gábor. A megbeszélést követően többször sikerült játékosainknak eljutni az ellenfél kapujáig, de találat nem született egyikből sem.

Már-már úgy tűnt, hogy ezzel az eredménnyel megyünk szünetre, ám a félidő vége előtt 3 másodperccel Szakmeiszter Janó ismét gólt lőtt. (3-3)
A második 20 percben is izgalmas pillanatokat éltek át a játékosok és a nézők is. Folyamatos volt a küzdelem mindkét csapat részéről. A vezetést a 26. percben szereztük meg ismét, Losonczy Máté bombájának köszönhetően. (4-3)
Ezt követően nem gól, hanem sárgalap zápor következett. Ellenfeleink reklamálásért, durvaságért és sportszerűtlen időhúzásért is kaptak figyelmeztetést, valamint az utolsó percben egy piroslappal is gazdagodtak. A büntetőt Szakmeiszter Ádám vállalta magára, védhetetlen góljának köszönhetően végül 5-3-as eredménnyel nyertük meg a meccset.

A pénteki ELTE elleni mérkőzéseken mutatkozott be új játékosunk, Őri Martin, aki akkor két gólt is szerzett, de hétfőn is bravúros megmozdulásai voltak.
„A pénteki az első meccsem volt a nagy csapatban. Bevallom féltem, hogy nem fog menni, de a csapattársaim segítettek ebben is, és ha valamit elrontottam, akkor is biztattak. Hétfőn úgy mentem el a meccsre, hogy várhatóan nem sokat fogok játszani, de a Gabi (Bagó Gábor vezetőedző – a szerk.) megadta a lehetőséget és megpróbáltam vele élni.”
Bagó Gábor is örömét fejezte ki az eredménnyel kapcsolatban. Kiemelte, a szurkolóknak is sokat köszönhet a csapat.
„Örülök, hogy sikerült győznünk a szezon utolsó hazai mérkőzésén. Lehetőséget tudtunk adni egy újabb fiatal játékosnak, Őri Martinnak, aki jó teljesítményt nyújtott. Szurkolóinknak köszönjük az egész éves támogatást, és azt, hogy az egész szezon során mellettünk voltak. Az egész ország megismerte a fanatizmusukat, amiért nagyon büszkék vagyunk rájuk! Köszönjük!”
A Nagykanizsára május 20-án Érden még vár egy mérkőzés. Szurkoljunk együtt jövő hétfőn is a Nagykanizsának, hogy megtarthassuk első helyünket az alsó-házi tabellán! Hajrá Kanizsa!