A FutsalHungary beharangozója

A FutsalHungary beharangozója

2019, február 11. Off By Nagykanizsai Futsal Club

A szezon elején talán nem sokan gondolták, hogy két körrel a vége előtt ilyen izgalmak lesznek még, legalábbis ami a nyugati csoportot illeti. Az utolsó előtti játéknapon a hat mérkőzésből ötnek komoly tétje van, így érdekes forduló elé nézünk. Az izgalmakról mindent elmond, hogy a csoport győztesének kiléte nem ismert, illetve ezen kívül a harmadik helyen álló Kanizsa sem nyugodhat meg, míg a nyolcadik helyen álló Tihany is odaérhet a felsőházra.

Rögtön a nyitótalálkozó egy igazi rangadó, legalábbis papíron. A télen alaposan meggyengülő PAFC és az őt üldöző Győr találkozik és száll harcba az alapszakasz győzelemért. Amennyiben két csapat azonos pontszámmal végez, a több győzelem számít.

Nagykanizsai Futsal Club – Maglódi Torna Club
Zsigmondy Sportcsarnok, 20 óra

“A második kör igazi meglepetéscsapata egyértelműen a Nagykanizsa, akik tavaszra megtáltosodtak, és sorozatban szerzett nyolc győzelmükkel már harmadikok. Ennek ellenére, még nem érezhetik magukat a felsőházi rájátszásban, de nincsenek messze tőle. Ehhez egyetlen pontra van szükség, amire jó esélyük van hétfőn este, amikor a Maglód érkezik. A vendégek elég rossz szériában vannak. Több hatpontos meccset elveszítettek az elmúlt fordulókban, aminek következtében hiába voltak szinte az egész szezon során a dobogón, még az is megeshet, hogy az alsóházba kerülnek. Amennyiben kikapnak Kanizsán, még van egy javítási lehetőségük az utolsó körben, de az sem ígérkezik egyszerűnek a még szintén versenyben lévő Tihany ellen. A Maglód dolgát nehezíti, hogy több meghatározó játékosuk megsérült, vagy a kiállítás sorsára jutott, így elég foghíjasan tudnak elutazni hétfőn este. A Bagó alakulatot ismerve nem fognak döntetlenre apellálni, és az elmúlt hetek lendületes játékával megpróbálják győzelemmel bebiztosítani a felsőházat, amire minden esélyük megvan.”