13 ponttal állunk a tabella élén

13 ponttal állunk a tabella élén

2019, március 12. Off By Lendvai Bia

Tegnap este ismét bemutattuk, hogy igenis akarttal minden elérhető. Meg akartuk szerezni a 3 pontot, győztesként akartunk levonulni a pályáról. Így sikerült nyernünk végre a Tihanyi FC ellen.
Bár elsőre feltűnő volt a különbség a két club összeállításában. Már a bemutatásnál látszott, hogy nem biztos, hogy egyenlő eséllyel lépnek a csapatok a Zsigmondy pályájára, hiszen a vendégek jóval nagyobb számban jelentek meg. Tőlünk betegség és sérülés miatt öten is hiányoztak. Ám tudtuk, hogy ez a tényen nem változtat, játszani kell a legjobb tudásunk szerint.
A mérkőzés eleje inkább a küzdelemről szólt, míg végül a hetedik percben Novák László bombagóljával megszereztük a vezetést. (1-0)
A Tihany ezek után még jobban rákapcsolt, sokszor próbáltak betalálni a Szakmeiszter Ádám által védett kapuba, ám Fortuna is velünk volt, hiszen vagy kapufát találták el vagy mellélőttek a vendégek. Az első félidő vége előtti percben azonban elfordult egy pillanatra a szerencsénk, egyenlítettek a Veszprém megyeiek, így döntetlen állás mellett mentünk a pihenőre. (1-1)
Mindkét csapat tudta, a második 20 percben még jobban kell teljesíteni és minél előbb megszerezni az újabb találatot. Csapatunk nem is tétlenkedett sokáig, egy nagyszerű összjátéknak köszönhetően a 22. percben Horváth Elemér góljával ismét megszereztük a vezetést. (2-1)
Ezt követően több helyzetünk is kialakult, ám gólra egyet sem tudtunk váltani. A lefújás előtti utolsó percekben ismét megindult a vendégek rohama, vészkapussal is próbálkoztak, ám a Bagó-legénység megmutatta, a védekezésben is jól helytállnak, így a 2-1-es eredménnyel végződött a rájátszás második fordulója.
Bagó Gábor a következőképpen foglalta össze a mérkőzést:
„Nagyon nehéz mérkőzés volt, mivel sérülések miatt 7 mezőnyjátékossal tudtunk kiállni az ellen a Tihany ellen, akik ellen még nem sikerült pontot szereznünk. Két ellentétes félidő volt, ahol az első félidőben a Tihanynak, a második félidőben nekünk volt több lehetőségünk. A lényeg a 3 pont megszerzése volt, amivel ismét egy picit közelebb kerültünk a céljaink megvalósításához.”
Csapatunk legközelebb is hazai pályán játszik. Március 25-én este 8 órakor a 12. helyen álló Újpest csapatát fogadjuk.